Seminar on Business Opportunities in North Korea

2 03 2009

picture-025Seminar Ondernemen in Noord Korea
Woensdag 4 maart, 14:00 – 17:30
KVK Den Haag, Randstadzaal
Koningskade 30, 2596 AA Den Haag
Program in English here..

De financiële en de economische situatie zorgt voor nieuwe uitdagingen. Bedrijven moeten snoeien in de kosten en nieuwe afzetmarkten zoeken. Op al deze gebieden liggen er kansen in DPRK. De Democratic People’s Republic of Korea ofwel Noord Korea is één van de laatste landen met een Marxistisch regime en al decennialang één van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Buitenlandse ondernemers hadden tot en met de tweede helft van de jaren negentig nauwelijks toegang tot dit land. Geïnspireerd door de economische successen in buurland China, opent Noord Korea langzaam haar deuren voor buitenlandse ondernemers. Om buitenlandse investeringen aan te trekken, richtte het land enkele vrijhandelszones in waarin marktregels gelden. Op 4 maart organiseren het NCH, de Dutch Korean Tradeclub – DKTC samen met de Kamer van Koophandel Den Haag en de sponsor VNC Asia Travel een (Engelstalig) seminar over Ondernemen in Noord Korea om Nederlandse bedrijven in te lichten over de zakelijke mogelijkheden in Noord Korea.

Op dit seminar zal een vertegenwoordiger van de Noord Koreaanse ambassade in Bern, Zwitserland een presentatie geven over de handels- en investeringsmogelijkheden in Noord Korea. Verder zal Paul Tjia van GPI Consultancy (website GIP) ingaan op de mogelijkheden om ICT-werk uit te laten voeren in Noord Korea. Paul Tjia zal tevens informatie verstrekken over de laatste handelsreis die in september jl. plaats vond en de plannen toelichten voor de volgende handelsmissie naar Noord Korea die van 9-16 mei a.s. zal plaatsvinden. Professor Evert Jacobsen, werkzaam bij de Universiteit van Wageningen, zal zijn presentatie wijden aan de mogelijkheden op het gebied van de agrarische sector en dan in het bijzonder over de samenwerking met de Noord Koreaanse overheid m.b.t. de teelt van (poot)aardappelen. De heer Kees van Galen van VNC ASIA TRAVEL (website VNC) zal een presentatie geven over de ontwikkeling van het toerisme naar en in Noord Korea. Egbert Wissink van NovolinQ BV (website NovolinQ) zal in zijn presentatie ingaan op de strategische en economische ontwikkelingsmogelijkheden voor de Nederlandse Industrie in Noord Korea. Het Seminar zal worden voorgezeten door Willem Lobbes, bestuurslid van de Dutch Korean Tradeclub.

Dit seminar is tevens bedoeld als een kick-off voor de geplande handelsmissie van 9-16 mei naar Noord Korea. Tijdens deze reis zal men in staat gesteld worden om diepgaand de concrete zakelijke mogelijkheden te verkennen. Op basis van uw wensen worden afspraken gemaakt met bedrijven en organisaties in Pyongyang. Tevens zal de 12e Pyongyang Spring International Trade Fair bezocht worden. Zie website.

 —


Actions

Information
%d bloggers like this: